Maria Løvgreen

Forløb, foredrag & supervision

Jeg tilbyder både korte og længerevarende undervisningsforløb, kurser, foredrag og supervision til kommuner, skoler og institutioner. Jeg skræddersyer det enkelte forløb, så det passer til jeres ønsker og behov.

Eksempler på forløb, oplæg & grupper

Skolefraværspakken

Hjælp til forældre med et barn, der har længerevarende skolefravær.

Jeg har positive erfaringer med at lave et gruppeforløb, som vil fokusere på forældrenes egen trivsel og udvikling af strategier til selvomsorg, så de bedre kan håndtere de psykiske udfordringer forbundet med børnenes skolevægring. Målet er således at styrke forældrenes mentale sundhed og opbygge et støttende netværk, som forhåbentlig vil gøre en væsentlig forskel i familiernes liv, så de kan hjælpe sig selv og deres børn på bedst mulig vis, og dermed genoprette en stabil og positiv hverdag.

Forløbet skræddersyes ud fra jeres ønsker og behov, men kan eksempelvis bestå af tre onlinesamtaler i forældregruppen og en face to face samtale med det enkelte forældrepar. Derudover vil jeg hjælpe med at etablere en forældrenetværksgruppe på skolen, der kan fungere på egen hånd.

Angstgruppe for børn og deres familier

Hjælp til børn med angst.

Børnegruppen er på 6-8 børn og deres forældre er med hver gang, men sidder, efter intro hver gang, i et andet rum, hvor de deler internt og samtidig får små opgaver til at komme nærmere de værktøjer, de skal bruge, for at hjælpe deres barn. 

Måden jeg arbejder med børnene, vil være en blanding af, oplæg, individuelle opgaver, meditation og gruppeøvelser. 

Med børnene vil jeg bl.a berøre: 

  • Værdien af at være i en gruppe (hvad kan vi bruge hinanden til og hvad skal vi) 

  • Sammenhængen mellem følelser og tanker 

  • Bekymringer og angst 

  • Erfaringer, følelser og hjælpetanker (hjælpsomme & ikke hjælpsomme bekymringer)

Forløbet strækker sig over 6 mødegange a 2 timers varighed, med en uges mellemrum.​​

"Vi var så heldige at deltage i et gruppeforløb til børn med angst, med vores pige på 11 og vores dreng på 9. De undgik begge at lege udenfor og ville ikke selv gå i skole, af frygt for at møde en hund. Efter forløbet hos Maria leger begge børn ude, går selv i skole, og vi planlægger køb af hund til sommer! Maria er eminent og angstgruppen har fritaget os fra så mange bekymringer"

— Helle og Per, forældre til to børn på 11 og 9 år

Trivselsforløb i enkelte eller flere klasser

  • Forløbet vil give klassen en styrket fællesskabsfølelse. Eleverne vil få viden om, hvorfor der opstår en kultur, som skaber mistrivsel, og hvordan de fremadrettet kan blive bedre til at spotte signalerne og ændre kurs. 

  • Lærerne vil få viden om måder, de kan støtte op om eleverne, så de føler sig set og hørt, samt kan spotte mistrivsel og vide, hvad de skal gøre.

  • I forløbet er også inkluderet en forældreaften, som vil tage udgangspunkt i trivselsforløbet i klassen, med særligt fokus på, hvad forældrene kan gøre for at understøtte det positive klassefællesskab. 

"Dine trivselsforløb i Fredensborg kommune har fået stor anerkendelse og ros fra både lærere, elever og forældre. Dit engagement, dit teoretiske fundament og dit blik for ikke at gøre nogen forkert, har betydet, at forandringen, der skulle til, var mulig. Vi giver Maria de varmeste anbefalinger"

— Møllevejen behandlingsskole, Fredensborg

Oplæg i lærer/ pædagog gruppen

  • Relationskompetence - hvordan får vi integreret relationskompetence i vores hverdag, så det føles hjælpsomt og ikke som endnu “noget der skal gøres, fordi det bliver sagt”. Jeg vil tale ind i det “nye” børnesyn og have fokus på, hvorfor empati og anerkendelse er en grundlæggende forudsætning for at styrke og skabe gode relationer mellem mennesker. Herunder hvordan vi har hinanden og vores elever på sinde, samtidig med, vi får sat tydelige grænser og rammer. 

  • Klassens trivsel - hvordan sikrer vi en god trivsel i klassen ? Og hvordan bevarer vi det gode samarbejde med forældrene, samtidig med, vi får passet på os selv? Om klassetrivsel, konflikthåndtering og svære samtaler med kolleger, forældre og med børn. 

  • Børns store følelser - hvordan regulerer vi børns store følelser? Et oplæg, hvor jeg fokuserer meget på hjernes udvikling og dermed, hvad vi kan forvente af barnet aldersmæssigt. Derudover individuelle og gruppeøvelser, for at lære os selv bedre at kende, hvorfor trigger nogle børn mig mere end andre? Og hvordan kan vi i mit team, med mine nære kolleger, støtte hinanden. 

  • Angst: Genkendelse, Intervention og Støtte. Oplægget vil give jer en dybdegående forståelse af, hvordan angst manifesterer sig hos børn og unge, samt praktiske redskaber til at spotte, forstå og støtte elever, der kæmper med angst. Hvad er angst, og hvordan oplever børn og unge det? Hvilke former for angst er særligt udbredte i skolealderen (f.eks. præstationsangst, social angst, separationsangst)? Hvordan kan du som fagperson hjælpe med at skabe et skolemiljø, der fremmer tryghed og reducerer angst? Vi dykker ned i praktiske metoder til at understøtte elever med angst i klasseværelset. Hvordan kan du tage de svære samtaler om angst uden at gøre det endnu værre? Hvordan skaber du et rum, hvor eleven føler sig set og hørt? Hvordan opdager man, at en elev kæmper med angst, før det bliver for alvorligt? Vi ser på både adfærdsmæssige og fysiske tegn på angst. Hvad kan du gøre i situationen for at hjælpe en elev, der viser tegn på angst? Vi kigger på konkrete metoder som f.eks. beroligende samtaler, afspændingsøvelser og visualiseringsteknikker. Sidst men ikke mindst hvordan kan du som lærer eller pædagog samarbejde med forældre og andre professionelle for at sikre den rette støtte til eleven?

    Supervision og opfølgning:

    Efter oplæggene tilbydes supervision, hvor vi kan arbejde med konkrete cases fra din hverdag og diskutere, hvordan man som lærer/pædagog/leder kan stå stærkere. Dette giver mulighed for individuel sparring og støtte til implementering af de nye værktøjer.

"Jeg vil gerne takke dig mange gange for det gode oplæg du afholdte i Børneterapien – vi fik efterfølgende mange positive tilbagemeldinger fra alle vores kollegaer. Det fungerede godt med oplæg og øvelser, der både var løsningsorienterede, lavpraktiske og som gav stof til eftertanke i forhold til, hvad der kan styrke et samarbejde med forældrene. Vi takker dig også for at være så åben og ærlig under dit oplæg, hvilket var med til at skabe en tryg og nærværende setting."

— Børneterapien Gentofte kommune

Eksempler på samarbejdspartnere​

  • Gentofte børnefysioterapi: Kursus/ workshop om forældresamarbejde på fordybelsesdag​

  • Fredensborg kommune: Foredragsrække til forældre til teenagere, workshop til forældre med børn der har skolevægring.

  • Sortedamsskolen: Supervision af lærere og pædagoger, Udvikling af korte og længere trivselsforløb med forældreaftener

  • Møllevej dagbehandling: Afholdelse af angstgrupper for børn og forældre til børn med angst.

  • Fredensborg kommunes skoler (Langebjergskolen, Fredensborg skole, Endrupskolen, Humlebæk skole og Humlebæk lilleskole): Udvikling af længere trivselsforløb for børn i udskolingen, forældreaftener og supervision af lærere.

Samarbejdspartnere