top of page

Om mig

Jeg hedder Maria og er mor til tre dejlige drenge fra 2009, 2012 og 2017 og en lille pige fra 2023 Jeg er gift med drengenes far Jacob.

Jeg er uddannet folkeskolelærer fra N. Zahles Seminarium i 2005.

Jeg har arbejdet et år på Bispebjergs børne- og ungepsykiatri i skoleenheden og på to udskolinger, i folkeskolen, i de efterfølgende ti år.

Mine primære opgaver har, udover lærergerningen, været at fungere som ledelsens højre hånd ifht de pædagogiske beslutninger samt at tage mig af elever, der har haft brug for ekstra støtte, samtaler og vejledning.

Jeg har igennem hele mit virke, som lærer, troet på, handlet efter og kæmpet for - troen på det bedste i den enkelte elev. Det har smittet af på mine elever, som gang på gang har opsøgt mig med alle deres tanker, udfordringer og syn på dagen og livet generelt.

I 2016 tog jeg en lederuddannelse i relationskompetence og blev i 2017 uddannet familierådgiver og efterfølgende familie- og parterapeut MPF fra Blackbird Institute.

I 2020-21 har jeg gennemført Jytte Vikkelsøes parterapeutiske efteruddannelse. I december 2021 blev jeg certificeret i metoden.

Mine teenage walk and talks og mine børnesamtaler tager afsæt i mine mange års erfaring i skoleverdenen sammenholdt med min terapeutiske uddannelse.

Mit fokus på det relationelle har gennem min karriere været den drivende faktor.

I august 2021 flyttede jeg min praksis i Lyngby til Hellerup. Her var jeg ejer af Terapihuset Rolighed, som var et kombineret praksisfællesskab og kursusvirksomhed. I 2023 har jeg rykket min klinik til lækre lyse lokaler i Helsingør, Stengade 51E, 2.sal.

Optagetheden af relationer og dynamikken mellem mennesker fylder også i mit private liv. 

Jeg blev, som mor til mit første barn, væltet omkuld af ansvaret og den nye rolle. Jeg var usikker og havde ingen at dele min frustration med. Det føltes tabuiseret at italesætte - at det ikke bare kom til mig helt naturligt. 

Samtidig fyldte den overdådige lykkefølelse af at have fået et barn alt!

Efter to år fik vi vores andet barn. Jeg var faldet godt i hak i rollen som mor, nu var der nye udfordringer at kæmpe med, manglende tid, jalousi, dårlig samvittighed og frustration over ikke at være der konstant for begge fyldte meget.

Jeg begyndte at se verden med nye øjne, efter at have deltaget i et længere terapi og rådgivningsforløb - en magisk og på samme måde angstprovokerende tid. 

Jeg lærte at tage ansvar og kende mine egne grænser. Jeg forstod, hvor vigtigt det er at tale i et personligt sprog, og hvor stor en betydning det har at kunne rumme barnets følelser og møde det med et varmt hjerte. Jeg blev kort sagt præsenteret for et helt andet børnesyn end det, jeg selv er vokset op med. Alt dette har ført mig til at holde oplæg og foredrag i mødregrupper og for kvinder, der blot vil blive klogere. Det er aldrig for sent at ændre på noget!

Mit ægteskab med min mand Jacob, har på mange måder inspireret og udviklet mig. Vi har som par været igennem både glæder og sorger og har været skilt i et års tid og fundet sammen igen.

Jeg har meget på hjertet og meget erfaring indenfor familie og parterapi, hvor jeg arbejder udfra den overbevisning, at vi som partnere er hinandens spejl og vigtigste udviklingsfaktor. Når vi opdager dette vil magien og kærligheden ingen ende tage. Vi folder os ud fra knoppen på en rose til den smukkeste blomst. Sagt med andre ord kan terapien, både par-, familie- og individuel terapi transformere os fra at være todimensionelle mennesker til at være tredimensionelle.

Jeg ser frem til at hjælpe dig eller jer på vej mod et ubegrænset liv.

Uddannelser og kurser

- Læreruddannet fra N. Zahles Seminarium, med speciale i børn med særlige behov. 

- Familierådgiver, 2 årig uddannelse fra Blackbird Institute

- Lederuddannelse i relationskompetence, Family Lab (Blackbird Institute)

- Uddannelse i arbejdet med skilte familier, Center for Familieudvikling

- Familie- og psykoterapeut MPF, Blackbird Institute

- Parterapeutisk overbyggende uddannelse og certificering ved Jytte Vikkelsøe

- Emotionsfokuseret (EFT) parterapi med psykolog og specialist i psykoterapi, Jette Simon

- Parterapeutiske metoder med socialpsykolog Jytte Vikkelsøe

- Terapeutiske redskaber i arbejdet med skilte familier, Center for Familieudvikling

MARIA-WEB1sh.jpg
MARIA-WEB2.jpg
bottom of page