top of page
Teenage 
Walk & Talk

Når vi står mellem barndommen og det voksne levede liv, opstår der frustration både kropsligt og tankemæssigt.

Spørgsmål som: Hvem er jeg? Hvordan skal mit forhold til mine forældre være? Har jeg de venner og veninder, jeg vil have? Har jeg for få? For mange? Føler jeg mig presset i min veninde eller venneflok?, Er jeg god nok i skolen? Hvad vil jeg egentlig med mit liv? fylder alt sammen meget.

Da jeg var barn kunne jeg via gråd, snak, raseri eller latter få fortalt til mine forældre, hvad jeg ville have eller ikke have. Lige pludselig føler jeg mig ”for stor” til at græde over mine problemer i hverdagen, samtidig med, at jeg føler, at de fylder mere end nogensinde….

Hvem går jeg til? Hvem vil hjælpe mig, uden gode råd og historier fra ”dengang mor og far var unge”. Jeg kan blive så rasende over den manglende forståelse, at jeg smækker med dørene og trækker mig langt væk fra hele familien. Selv mine mindre eller større søskende kan irritere mig så meget, at jeg kan finde på at slå ud efter dem eller råbe dem ind i hovedet….

Johannes, 17 år

Som teenager er der meget store følelser på spil, og livet kan føles uoverskueligt, uretfærdigt og alt for meget.

Som forældre til de unge mennesker, kan vi ende i situationer, der fylder os med vrede, raseri, frygt og ensomhed. Hvad er det, vi har gjort galt? Hvordan kan jeg hjælpe ham/hende? Hvorfor lytter hun/han ikke? Hvorfor tilbringer vi aldrig tid sammen mere?

Når vi som mennesker bliver magtesløse, stressede og kede af det, så har vi ikke noget at give af. Vi bliver kortluntede og irritable. Konflikterne med vore teenagere kan gentage sig gang på gang, og vi kan ofte ikke se os ud af den enkelte situation. Vi mister kort sagt blikket for os selv og vores barn og kontakten mellem os forsvinder. 

Jeg kan som familierådgiver og terapeut hjælpe jer med at genskabe kontakten. Kontakten mellem dig og din teenager og ikke mindst kontakten til dig selv.

Jeg åbner i en dialogisk snak og ved empatisk spejling op for de svære ting i din teenagers liv, og kan med blødhed, kontakt og varme få livet til at flyde lidt nemmere mellem jer og i hver af jer.

Din teenager vil opleve et fortroligt rum, som kan skabe rammerne for at få sat ord på alt fra skolegang, venner, familien og store spørgsmål i livet.

Sådan taler du med din teenager inden terapi

Jeg bliver ofte ringet op af fortvivlede mødre eller fædre, der rigtig gerne vil i gang med et forløb hos mig, men som har svært ved at få formuleret til deres teenager, hvad der skal ske. Det vigtigste for mig i alle relationer er kontakt, ærlighed og tydelighed, hvilket også skal skinne igennem i måden, I som forældre fortæller jeres børn om forløbet.

Tydelighed

Det vigtigste er, at du som forældre selv har gjort dig nogle tanker om, hvad du vil med forløbet? Hvad håber du på? Hvad tror du på? Grunden til, at dette er det første step, er fordi børn/teenagere gør som vi gør, og ikke som vi siger. Hvis du tvivler, vil din teenager blive usikker.

Det har og er ofte i mange sammenhænge stadig et tabubelagt emne, at vi går til psykolog, familierådgiver, terapeuter etc. ”Gør man det, er den jo helt gal….” Derfor kan modstanden opleves stor, særligt hos de lidt større børn. Her er det vigtigt at huske på, at når vi udvikler os som mennesker, får vi flere handlemuligheder og frihed til at være dem, vi er. Jo bedre vi kan hvile i og forstå os selv, jo bedre er vi i stand til at møde vores store børn og forstå dem. Hersker tvivlen i dig som forældre, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Kontakt

Vi er som mennesker dybt afhængige af kontakt. Når vi ikke får taget os af os selv alvorligt og ikke mestrer at være os selv, sammen med vores børn, store som små, så ryger kontakten. Børn reagerer på vores indre tilstand og bliver pylrede, klagende, plagende og til tider højtråbende. Det er en gave, som vi ofte ikke har lyst til at pakke ud, da det er nemmere at sætte ring om barnet end at arbejde med os selv, men kun på den korte bane.

Tænk det som en gave, at lige netop jer har været så heldige at få et barn, der reagerer på familiens eller barnets egen indre tilstand. Når først I har fået øjnene op for denne del, vil kontakten til jeres barn blive nemmere og nemmere at skabe, og I vil som familie opleve en stor forandring i konfliktniveau og humør.

 

Ærlighed

En klar og ærlig formulering til teenageren kan lyde: Isabella, jeg har lagt mærke til, at du virker meget vred og trist for tiden. Jeg er ked af, at far og jeg til tider kan have svært ved at hjælpe dig. Jeg har talt med en kvinde, der har stor erfaring med teenagere, og som jeg godt vil have, at vi mødes med.

Det orker jeg ikke….

Nej, det ved jeg godt. Pause. Jeg synes også, at det bliver lidt svært og samtidig, så glæder jeg mig til at få noget hjælp til hele vores familie.

Så det er ikke kun mig, hun skal hjælpe og tale med?

Nej, jeg ved at hendes holdning er, at hun bedst kan hjælpe, når hele familien er der sammen. Og jeg ved også, at hun synes, at det er de voksne, der har ansvaret 100 procent.

Det er mor og far enige i, så derfor vil vi rigtig gerne have dig med.

 

Forløbet skræddersys efter jeres behov, men kan se sådan ud

  1. Første session (60 min) er med alle i familien, så jeg får et indblik i dynamikkerne fra flere vinkler.

  2. Anden og tredje (måske fjerde) session foregår alene med teenageren og jeg. Jeg går ofte en tur i skoven, da det at gøre noget sammen skaber en retning og allerede fra start har en begyndelse og en slutning. Sessionerne varer 60 min.

  3. Efter to til fire sessioner samles vi alle igen, og jeg samler trådene og giver vejledning og råd ud fra forløbet.

Samlet pris for hele pakken 4.500 kr.

Jeg vil se frem til at møde jer og jeres vidunderlige teenager.

bottom of page